Makové mléko

29. září 2013 v 22:14 | Zdeňka |  Rostlinná mléka
K přípravě makového mléka budete potřebovat:

100 gr mletého máku
850 ml kvalitní vody

Do mixéru nasypeme pomletý mák a zalijeme uvedeným množstvím vody a necháme tak 2-3 hodiny stát.

po třech hodinám 3 minuty mixujeme až je mléko bílé. Potom scedíme, nejlepší je to přes plátno,nebo plastový cedník.

Kdo chce své tělo odkyselit , tak mléko nepřislazuje a pokud chcete přisladit, nekazte toto výborné mléko bílým rafinovaným cukrem,ale např medem,agávovým sirupem - k dostání zde, nebo javorovým sirupem - k dostání zde

Něco málo o máku:
Modrý mák obsahuje přes 40% kvalitního oleje a také množství minerálních látek.
Obsahuje velké množství vápníku (dvanáckrát více než mléko, třikrát více než sýry), obrovské množství železa a hořčíku (nejvíce z běžně dostupných semen), také hodně draslíku a zinku. Je cenným zdrojem rostlinného oleje s převahou nenasycených mastných kyselin, prospívajících našemu tělu.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama