Mandlové mléko

29. září 2013 v 22:09 | Zdeňka |  Rostlinná mléka
K přípravě mandlové mléka budete potřebovat :

100 gr mandlí naturál
800-1000 ml kvalitní filtrované vody

Madle ponoříme do horké vody a chvíli necháme stát, po chvlice kuži sloupneme a dáme do mixéru i s s uvedeným množstvím vody. Mixujeme tak 3 minuty až je mléko bílé.Přecedíme přes cedník, nebo plátýnko.

Pokud chcete svůj organizmus odkyselit, tak mléko nepřislazujeme a pokud ano, tak nekazte mléko bílým rafinovaným cukrem,ale Agávovým sirupem, nebo Javorovým sirupem - oba k dostání zde

Něco málo o mandlích:
Mandle jsou úžasným zdrojem mnoha důležitých látek
Především jsou bohaté na minerály, mají vysoký obsah hořčíku (až kolem 300mg na 100g), vápníku (cca 250mg na 100g), draslíku, železa, a zinku. Také v nich najdeme řadu nezbytných vitaminů, např. vitamin E a vitaminy skupiny B (riboflavin, thiamin, kyselina listová). Obsahují nezanedbatelné množství tuků, ovšem při jejich rozumné konzumaci se nemusíme obávat, že bychom po nich přibírali na váze, jejich nenasycené mastné kyseliny jsou naopak zdraví velice přínosné. Dále v nich najdeme pro zažívací trakt prospěšnou vlákninu, cenné bílkoviny a menší množství cukrů.

Už při pohledu na výše uvedený seznam obsahovaných látek je zřejmé, v čem nám tato jádra budou prospěšná..
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Vezměte na vědomí, že diskuse je moderována. Než se nový komentář začne zobrazovat, musí jej nejdříve schválit autor blogu.

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama