Indické brambory

27. listopadu 2013 v 10:06 | Zdeňka |  Hlavní jídla
Indické brambory

budeme potřebovat:
brambory - množství je na vás
olivový olej , nebo GHÍ
himalájskou sůl
majoránku
kari koření
mozzarela
drcený kmín
vajíčka
cibule,česnek - česnek není podmínkou-někomu nedělá dobře:-)

brambory oloupeme a nakrájíme na kousky,cibuli orestujeme na oleji , nebo GHÍ, přidáme brambory a dáme rozpéci do trouby.

V mixeru s nožem / obrázek/ nastrouháme mozzarelu, přidáme kari,kmín,majoránku sůl a vajíčka a ještě jednou promixujeme.
Jakmile jsou brambory měkké, tak směs nalijeme na brambory a žapečeme tak cca 25 minut při 150 st v horkovzdušné troubě, až se začně dělat krustička vypneme.

Jako přílohu doporučuji kysané zelí.

Pro ty co nemusí mozzarelu, je možná obměna a to:

že směs se udělá ze šlehačky,strouhaného sýru, vajíček , kari a kmínu a brambory se zalijí.

První varianta není tak tučná:-)

Přeji všem dobrou chuť
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama